HUN  |  ENG  |  SLK

YAMA Komposztálható csomagolóanyagok

YAMA Komposztálható csomagolóanyagok

YAMAcaneRendkívül elegáns megoldásnak számít a cukornád rostjából készített termékek felhasználása az eldobható evőeszközök területén, mivel ezek hasonlítanak leginkább nem környezetbarát társaikra. A cukornád gyártása során a cukor kivonásakor nagy mennyiségben marad vissza könnyen hozzáférhető melléktermékként, mely kemény rostokból áll. Eddig elégették, mára azonban kiderült, hogy értékes biomasszaként használható. Érdekes tény: Közel 50 db eldobható tál készíthető csupán egy darab cukornád szál feldolgozásakor.
YAMAcane
YAMApalm

YAMApalmAz általunk forgalmazott magas minőséget képviselő, esztétikus termékek egyik alapanyaga, mely a pálmaültetvényeken keletkezik mint melléktermék, hiszen a fákról lehulló levelekről van szó. Ezeket korábban elégették, hiszen úgy gondolták, hogy nem hasznosíthatók. Azonban megfelelő tisztítási és gyártási folyamat elvégzése után belőlük szintetikus kezelőanyagoktól mentes, teljesen természetes, ugyanakkor exkluzív kivitelű tálakat állítanak elő. Érdekes tény: A frissen lehullott, majd összeszedett pálmaleveleket víz és kurkuma keverékével tisztítják meg.

YAMAwood & YAMAcellA cellulóz, mint alapanyag, természetes úton világszerte szinte kimeríthetetlen mennyiségben megtalálható. A cellulóz a földön előforduló leggyakoribb szerves anyag, melyet fából állítanak elő, ezért nagyban hozzájárul az erdőgazdálkodás tökéletes megvalósításához. A szabályozott fakitermelés által az erdők levegőhöz jutnak, helyt adva az újratelepítéseknek. A cellulózból készült YAMA termékek egy speciális, természetes keményítőből készített bevonattal lettek ellátva. Érdekes tény: A vatta és a papír szinte 100%-ban cellulózmolekulákból áll.
YAMAwood & YAMAcell
YAMAliner & YAMAshopper

YAMAliner & YAMAshopperEurópában jelenleg túltermelés mutatkozik keményítőből.A legtöbb bevásárlótáska a szeméttelepen köt ki, mely nem segít a rohamos hulladéktermelődés megfékezésében. A keményítő alapú YAMAliner szemeteszsákok, és YAMAshopper táskák lélegző anyagból készülnek, rendkívül tartósak és nehezen szakadnak, így újra használatba vehetjük őket. Érdekes tény: Megbizonyosodhatunk egy adott csomagolóanyag komposztálhatóságáról, ha megjelenik rajta az EN 13432 jelű szabványszám.
Top